Mijn Groeiboek als leidinggevende / als pedagogisch coach

‘Mijn Groeiboek’ is een boek dat je als startende leidinggevende of pedagogisch coach kan gebruiken om te reflecteren over je start in de kinderopvang. Het boek is opgebouwd volgens de 3 fasen van een onthaalbeleid: de wegwijsfase (kennismaken met je organisatie, takenpakket en je team), de werkfase (je leert je takenpakket uitvoeren en focust op de competenties die je nodig hebt in je job) en de leerfase (je blikt terug op de afgelopen periode en denkt na hoe je je verder kan ontwikkelen in je job).  

De handleiding kan gebruikt worden door de organisatie om een startende leidinggevende of pedagogisch coach te ondersteunen tijdens hun startperiode. Opgroeien in Brussel biedt ook een onthaaltraject aan voor startende leidinggevenden en pedagogisch coaches in de kinderopvang met enkele coachgesprekken in het eerste jaar na start. Contacteer hiervoor je regionaal ondersteuner bij Opgroeien in Brussel.  

Ben je een nieuwe leidinggevende of pedagogisch coach in de Brusselse kinderopvang? Geef een seintje aan opgroeieninbrussel@vgc.be en we nodigen je graag uit voor een kennismaking. Tijdens dit moment krijgt de starter een gratis groeiboek en kan hij/zij een onthaaltraject aanvragen bij de regionaal ondersteuner.