Mijn Groeiboek

Wat en voor wie

'Mijn Groeiboek’ is een handig invulboek dat starters in de kinderopvang helpt om te reflecteren over hoe ze zich voelen, over hoe ze hun job doen en over hoe ze kunnen bijleren. ‘Mijn Groeiboek’ is onderdeel van het onthaalbeleid. Er is een versie voor kinderbegeleiders en een versie voor leidinggevenden en pedagogisch coaches. Het is een mooie basis om mensen te laten groeien in hun nieuwe job. 

‘Mijn Groeiboek’ is in eerste instantie bedoeld voor starters. Maar ook begeleiders, leidinggevenden en coaches die al langer in dienst zijn, of die terugkeren na een lange afwezigheid, kunnen het gebruiken. 

Hoe aanvragen

Je kan zowel 'Mijn Groeiboek als kinderbegeleider' als ‘Mijn Groeiboek als leidinggevende / pedagogisch coach’ gratis downloaden bij thema’s. Je vindt er ook telkens een handleiding. 

Ben je een startende kinderbegeleider en heb je graag een geprint exemplaar van ‘Mijn Groeiboek als kinderbegeleider’? Dat kan! Neem dan contact op met je regionaal ondersteuner van Opgroeien in Brussel.  

Ben je net gestart als leidinggevende of pedagogisch coach in de Brusselse kinderopvang? Geef een seintje aan opgroeieninbrussel@vgc.be en we nodigen je graag uit voor een kennismaking. Tijdens dit moment krijgt de starter een gratis groeiboek en kan hij/zij ook een onthaaltraject aanvragen bij de regionaal ondersteuner. 

Werken met 'Mijn Groeiboek'

Wil je starten met een onthaalbeleid in je kinderopvang? Of met ‘Mijn Groeiboek’? 
Vraag dan ondersteuning aan je regionaal ondersteuner of lees de handleiding op de themapagina.