CO2-huisje en luchtkwaliteit

Wat en voor wie

Goed ventileren en verluchten was altijd al erg belangrijk. Sinds de Covid-19 pandemie is pas écht duidelijk geworden waarom verse buitenlucht binnen brengen, noodzakelijk is. De aanwezigheid van mensen, het gebruik van producten en materialen, zingen, springen, roepen en dansen: het draagt allemaal bij tot de kwaliteit van de binnenlucht. Door goed te ventileren, ga je schadelijke stoffen en ook virusdeeltjes afvoeren naar buiten. Met een CO2-meter kan je bepalen hoe doeltreffend je ventileert en zo de kwaliteit van de binnenlucht verbeteren.

Hoe aanvragen

Elke erkende locatie kinderopvang en PGO in Brussel, ontving in oktober een gratis exemplaar. Wil je er nog eentje bestellen? Dat kan tegen betaling via de website van Connectum

Bij het huisje horen 4 infofiches die je kan downloaden bij thema's.

Werken met de CO2-meter

Heb je nog vragen over de CO2-meter, luchtkwaliteit in het algemeen of wens je advies en begeleiding op maat over het onderwerp? Contacteer je regionaal ondersteuner of mail naar opgroeieninbrussel@vgc.be. Samen bekijken we hoe we een traject uitwerken in samenwerking met partner VITO. Dit kan zowel digitaal als op bij jullie op de werkvloer.

CO2huisje-groen